Valami nagyon szép is kisülhet női hétpróbában

sport
2016 augusztus 13., 02:53
comments 4
Zsivoczky-Farkas Györgyi egyéni csúcsot futott 100 méter gáton. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
photo_camera Zsivoczky-Farkas Györgyi egyéni csúcsot futott 100 méter gáton. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Zsivoczky-Farkas egyéni csúcsától kicsit elmaradva 25,38 századot, Krizsán Xénia kicsit jobban elmaradva 25,24 századot futott. Összetettben Zsivoczky-Farkas 3734 ponttal a 13. Krizsán 3612 ponttal a 23. helyen zárta a hétpróba első napját.

Négy szám után Jessica Ennis-Hill vezet 4057 ponttal, második a belga Nafissatou Thiam 3985 ponttal, harmadik a barbadosi Akela Jones 3964-gyel.

Zsivoczky-Farkas száz méter gáton megdöntötte, magasugrásban beállította egyéni csúcsát, súlylökésben pedig csak két centivel maradt el tőle, nagy formában versenyez. És a folytatásban jönnek csak a jobb számai.

A hétpróba holnap távolugrással, 800 méteres síkfutással és gerelyhajítással folytatódik. A nagy esélyes a brit Ennis-Hill, de például Akela Jones-nál mindkét magyar 12 méterrel messzebb hajítja a gerelyt és 10 másodperccel gyorsabban futja a 800-at.

A belga Thiam kicsit jobb távolugró, gerelyhajításban bő másfél méterrel jobb az egyéni rekordja, de nyolcszáz méteren 6 másodperccel gyengébb a magyaroknál. Úgyhogy van esély előrelépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.