Valami nagyon szép is kisülhet női hétpróbában

Zsivoczky-Farkas Györgyi egyéni csúcsot futott 100 méter gáton. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Zsivoczky-Farkas egyéni csúcsától kicsit elmaradva 25,38 századot, Krizsán Xénia kicsit jobban elmaradva 25,24 századot futott. Összetettben Zsivoczky-Farkas 3734 ponttal a 13. Krizsán 3612 ponttal a 23. helyen zárta a hétpróba első napját.

Négy szám után Jessica Ennis-Hill vezet 4057 ponttal, második a belga Nafissatou Thiam 3985 ponttal, harmadik a barbadosi Akela Jones 3964-gyel.

Zsivoczky-Farkas száz méter gáton megdöntötte, magasugrásban beállította egyéni csúcsát, súlylökésben pedig csak két centivel maradt el tőle, nagy formában versenyez. És a folytatásban jönnek csak a jobb számai.

A hétpróba holnap távolugrással, 800 méteres síkfutással és gerelyhajítással folytatódik. A nagy esélyes a brit Ennis-Hill, de például Akela Jones-nál mindkét magyar 12 méterrel messzebb hajítja a gerelyt és 10 másodperccel gyorsabban futja a 800-at.

A belga Thiam kicsit jobb távolugró, gerelyhajításban bő másfél méterrel jobb az egyéni rekordja, de nyolcszáz méteren 6 másodperccel gyengébb a magyaroknál. Úgyhogy van esély előrelépni.