50 ezren vonultak fel Peruban a nők elleni erőszak ellen tiltakozva

Országszerte kilenc városban zajlottak a tüntetések szombaton. A tiltakozók nemcsak a családon belüli erőszak ellen tiltakoztak, hanem az ellen az igazságszolgáltatási rendszer ellen is, amelyik nem tesz eleget az ilyen esetek ellen.

Beszámolók szerint ekkora tüntetés ilyen témában példanélküli esemény Peruban. A kiváltóok az volt, hogy a közelmúltban több eset is történt, amikor nők elleni erőszakot elkövető férfiak enyhe büntetéssel megúszták a dolgot.

AFP PHOTO / CRIS BOURONCLE

A legtöbben a fővárosban, Limában vonultak, ahol a bírói kar vezetője, Victor Ticona fogadta a tüntetőket és elmondta, hogy ez a nap változást fog hozni az országban, mert a jövőben nem fordulhat elő, hogy az igazságszolgáltatás a nők által elszenvedett sérelmeket marginalizálja, és főleg nem, ha erőszakról van szó.

A felvonulók között ott volt Peru nemrég beiktatott elnöke, Pedro Pablo Kuczynski és felesége, Nancy Lange is. (Guardian)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.