A BBC visszavon egy sorozatot, mert attól félnek, hogy a náci szereplők felzaklatják a nézőket

2016 augusztus 14., vasárnap 14:16
272

A BBC egy ideje abból csinál magának egészen jó pénzeket, hogy újraforgatja az utóbbi évtizedek híres sorozatait. Most a 82 és 92 között sugárzott Halló, halló! (eredeti címén: Allo, allo!) sorozatot gyártották volna újra, de a csatorna váratlanul leállította az előkészületeket. A készítők több lapnak is úgy nyilatkoztak, hogy a BBC azért döntött így, mert félt, milyen reakciókat váltanak majd ki a nézőkből a sorozat náci szereplői.

Az Allo, allo! szereplőgárdája (Wikipédia)

A Halló, halló! a náci megszállás alatt lévő Franciaországban játszódik, és emiatt több náci szereplője is van. Emellett pedig a sorozat komédia, amit a készítők szerint az új BBC túl rizikósnak tartott. Mármint az, hogy hogyan lehet politikailag korrekt módon összeegyeztetni a komédiát a náci szereplőkkel.

A brit lapok többsége elítéli a döntést, szerintük hiba a politikai korrektség jegyében a nézők megsértésétől való félelemből visszavonulni, főleg annak tükrében, hogy a Halló, halló! nagyon népszerű sorozat volt, és sokan várták az újabb verziót. (Hárec)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt