Egy titkos könyvelés szerint 12,7 millió dollárt kapott készpénzben Trump kampányfőnöke Putyin bábjától

2016 augusztus 15., hétfő 12:19
153

A New York Times cikke szerint 2007 és 2012 között készpénzben áramolhatott 12,7 millió dollár a Viktor Janukovics-féle oroszbarát egykori ukrán kormánypárttól Paul Manaforthoz, aki korábban Janukovics tanácsadója volt, most pedig Donald Trump egyik első számú emberének számít.

A cikk szerint ezeknek a kifizetéseknek a nyomára az ukrán korrupcióellenes nyomozóiroda akadt rá, amikor házkutatások során a Régiók Pártjának egy nem nyilvános főkönyvére akadtak. A nyomozók ezen kívül még további több millió dolláros összértékű üzletek után is nyomoznak, melyeket Manafort köthetett az országban.

Paul Manafort (CHIP SOMODEVILLA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP) Fotó: CHIP SOMODEVILLA

A nyomozók azt azonban nem tudták megállapítani, hogy Manafort meg is kapta-e ezt a 12,7 millió dollárt. Trump tanácsadójának ügyvédje, Richard Hibey szerint nem történt meg ez a kifizetés, szó sem igaz az egész történetből.

Arról, hogy Trump stábjába hogyan keveredtek be Vlagyimir Putyinhoz közeli szereplők, korábban részletesen is foglalkoztunk.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt