Egy titkos könyvelés szerint 12,7 millió dollárt kapott készpénzben Trump kampányfőnöke Putyin bábjától

külföld
2016 augusztus 15., 12:19
comments 151

A New York Times cikke szerint 2007 és 2012 között készpénzben áramolhatott 12,7 millió dollár a Viktor Janukovics-féle oroszbarát egykori ukrán kormánypárttól Paul Manaforthoz, aki korábban Janukovics tanácsadója volt, most pedig Donald Trump egyik első számú emberének számít.

A cikk szerint ezeknek a kifizetéseknek a nyomára az ukrán korrupcióellenes nyomozóiroda akadt rá, amikor házkutatások során a Régiók Pártjának egy nem nyilvános főkönyvére akadtak. A nyomozók ezen kívül még további több millió dolláros összértékű üzletek után is nyomoznak, melyeket Manafort köthetett az országban.

Paul Manafort (CHIP SOMODEVILLA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)
photo_camera Paul Manafort (CHIP SOMODEVILLA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)

A nyomozók azt azonban nem tudták megállapítani, hogy Manafort meg is kapta-e ezt a 12,7 millió dollárt. Trump tanácsadójának ügyvédje, Richard Hibey szerint nem történt meg ez a kifizetés, szó sem igaz az egész történetből.

Arról, hogy Trump stábjába hogyan keveredtek be Vlagyimir Putyinhoz közeli szereplők, korábban részletesen is foglalkoztunk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.