Havonta 3-4 milliárddal nő a kórházak adóssága

Egészségügy
2016 augusztus 15., 05:29
comments 94

A Magyar Államkincstár adataira hivatkozva a hétfői Népszava, hogy

havonta 3-4 milliárd forinttal emelkedik a kórházak adóssága, június végén 51,8 milliárd forintos beszállítói tartozásuk volt.

A lap szerint mindössze három olyan kórház van Magyarországon, ami nem tartozik senkinek: az edelényi Koch Róbert Kórház és Rendelőintézet, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház, és a budapesti Szent Margit Kórház. Ezekkel ellentétben három legnagyobb adós közül kettőnél, a Honvédkórházban, és a Békés Megyei Központi Kórházban már

a hárommilliárd forintot is meghaladta a tartozás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.