Letartóztattak egy jordániai írót, mert az iszlámot sértő rajzot osztott meg a Facebookon

2016 augusztus 15., hétfő 18:39
84

Feladta magát a rendőrségen Nahed Hatter jordániai író, akit azért keresett a rendőrség, mert egy, iszlámot sértő rajzot posztolt a Facebookra. A rajzon Allahot a Paradicsomban, egy egyszerre két nővel ágyban lévő férfi szolgájaként ábrázolták, miközben a férfi éppen bort kért az istentől.

Nahed Hatter egyik rokona azt mondta, hogy a karikatúra az Iszlám Állam igaztalan és kicsavart vallási nézeteit akarta kifigurázni, de rögtön a megosztása után rengeteg negatív kritikát kapott, ezért nem sokkal a megosztás után le is vették.

Nahed Hatter nem maga rajzolta a képet, csak megosztotta, de már ez is vihet kavart az országban. Az író azután adta fel magát, hogy maga Hani Mulki miniszterelnök rendelt el vizsgálatot a karikatúra ügyében.

Több médiaszakértő és jogtudós is azt mondja, hogy az író már csak a kép megosztásával is jogot sértett, mivel ez nem fér bele a szabad véleménynyilvánításba. Ezért pedig többen is az író bebörtönzését követelik. (Independent)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt