Nem akart magának fehér lakótársat a kaliforniai diák, most rasszistának tartják

2016 augusztus 15., hétfő 20:55
280

Egy kaliforniai főiskola diákjai nagyon összevitatkoztak a Facebookon, miután egy 20 éves diáklány olyan hirdetésben keresett szobatársat magának egy Facebook-csoportban, amiben leírta, hogy csak színesbőrűek jelentkezzenek, mert

nem akar fehérekkel lakni.

A kaliforniai Pitzer College új épületei (Forrás: Wikipédia By Lauriealosh)

A hirdetésre nagyon rövid idő alatt rengeteg reakció érkezett, voltak akik védték, de a többség kritizálta. Utóbbiak szerint a magát afro-karibinak valló, Karé Urena nevű diáklány hirdetése kifejezetten rasszista.

Az egyetemi lapban viszont kiálltak a hirdetés mellett, mondván, hogy ezzel a diáklány csak a színesbőrűeket akarta védeni, és ez egyáltalán nem rasszista. Karé Urena és szintén színesbőrű szobatársa is így gondolja, szerintük kifejezetten indokolt és szükséges olyan élettereket kialakítani, amik kizárólag színesbőrűek számára használhatóak.

„Olyan világban élünk, amiben a színesbőrűek életkörülményeit olyan rasszista struktúrák határozzák meg, amiken nem tudunk változtatni. Ezek a körülmények elméjükben, testükben és lelkükben fenyegetik a színesbőrűeket, a felsőoktatásban és azon kívül is.

Mi itt a létért harcolunk”

- mondták a Washington Postnak. (Independent)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt