Shane Tusup: Ő életem szerelme. A legjobb barátom. Ő a mindenem

Az M4Sportnak adott interjút Hosszú Katinka férje és edzője. Shane Tusup szerint az úszónő 400 méteres vegyesúszásban elért eredményéért dolgoztak az elmúlt négy évben.

“A világbajnokságokon, az Európa-bajnokságokon és minden kisebb versenyen amikor úszott, minden apró részletet be tudott gyakorolni. Jó volt látni ezt az egészet, ahogy összeállt ez az ember feletti teljesítmény, amivel semmissé tette az addigi világcsúcsot. Nagyon sokat dolgoztunk az önbizalmán, hogy elhiggye, képes rá. Elkezdte elfelejteni a sikertelenebb időszakot, és csak a saját teljesítményére koncentrált. Ez egyre jobban ment neki és kezdtek összeállni a dolgok,”

mondta Tusup.

Fotó: Clive Rose / Getty Images

A Hosszú-Tusup páros új módszere, a rengeteg versenyzés, az edző szerint eredményesnek bizonyult, de ami még fontosabb, hogy

“Katinka élvezte mindezt. Kimozdították az edzések egyhangúságából. Mint egy kosaras. Ő is a meccset élvezi, mert akkor végre nem csak edzeni kell. Ez lehetővé tette, hogy ne csak egy nagy versenyre koncentráljon egész évben. Ez rengeteg önbizalmat adott neki, hisz ez ugyanaz a négyszáz és kétszáz vegyes, vagy kétszáz és száz hát amiben már annyiszor versenyzett,”

tette hozzá. De Tusup szerint a rengeteg versenyzés abban is segítette, hogy Hosszú Katinka sokszor úszott a riói ellenfelei ellen az elmúlt két évben, így kiismerte, ki hogyan építi fel az úszását.

Clive Rose/Getty Images

Az interjúban Tusup beszélt a házasságukról is.

“Ő életem szerelme. A legjobb barátom. Ő a mindenem. Örülök, hogy részese lehetek ennek az utazásnak. Azt mondtam neki négy éve, hogy ha kell a továbbiakban én leszek az edződ, segítek neked a programodban. Segíteni akarok neked, nem érdekel, hogy mi lesz a munkám. Ha csak arra van szükséged, hogy valaki kikapcsolódjon veled, akkor ezt fogom tenni. Ezt a mai napig fenn tartom. És ha úgy döntene, másik edzővel folytatná, abban is támogatnám,”

mondta.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.