Usain Bolt harmadszor is olimpiai bajnok 100 méteren, ő minden idők legnagyobb sprintere

2008 és 2012 után Rióban is a jamaicai Usain Bolt nyerte meg a férfiak 100 méteres síkfutását, ezzel megszerezve összesen hetedik olimpiai aranyát.

AFP PHOTO / Carl DE SOUZA

Bolton már az előfutamokon látszott, hogy jobb formában van versenytársainál, de a döntőben még azt is megengedhette magának, hogy alaposan beragadjon a rajtnál. Az egész mezőnyből övé volt a második legrosszabb reakcióidó.

A két doppingeltiltása ellenére is Rióba engedett amerikai botrányatléta, Justin Gatlin a 100 méteres táv felénél bőven vezetett, de Bolt a tőle megszokott laza, mérföldes léptekkel nagyon simán megelőzte. Végül 9:81-et futott, Gatlin 9:89-et, a harmadik kanadai Andre De Grasse 9:91-et.

Bolt Pekingben és Londonban a 100 méter mellett a 200 métert, és a jamaicai váltó tagjaként a 4x100-as váltót is megnyerte, és Rióban is ez a terve. A mostani formája alapján van olyan formában, hogy sikerüljön is a tripla triplázás.

A jamaicai vasárnap éjszakai győzelmével minden idők legnagyobb sprintere lett, ha 2016-ban is három aranyat nyer, akkor nyugodtan lehet a történelem legnagyobb sportolói, a Muhammad Alik, Roger Federerek, Michael Jordanok, Pelék és Michael Phelpesek között emlegetni. Tehetségben és karizmában is felveszi a versenyt bármelyikükkel.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.