Két hosszútávfutó összehozta az olimpia eddigi legmeghatóbb pillanatát

sport
2016 augusztus 16., 20:06
comments 130
Fotók: Patrick Smith/Getty Images
photo_camera Fotók: Patrick Smith/Getty Images

"Kelj fel, kelj fel! Be kell fejeznünk a versenyt" - biztatta bukásuk után az új-zélandi Nikki Hamblint Abbey D'Agostino a női 5000 méteres síkfutás második előfutamának finisében, miután felbuktak egymásban.

Az új-zélandi futásnak is indult, de ekkor D'Agostino a lábához kapott. Az esésben kibicsaklott a térde, lépnis se tudott, a földre rogyott.

Erre Hamblin visszafordult, hogy most ő segítsen.

Ian Walton/Getty Images

D'Agostino viszont egyáltalán nem volt biztos benne, hogy képes lesz befejezni a versenyt, ezért rábeszélte Hamblint, hogy fusson be nélküle a célba. Hamblin így utolsó előttiként, az elötte befutótól 36 másodperccel lemaradva célba is ért, majd a célvonalon várta be D'Agostinot, aki maga is teljesítette végül a távot, és 27 perc múlva meg is érkezett.

Összeölelkeztek, aztán közösen ünnepeltek.

Végül Hamblin tolókocsiba segítette az amerikait. (Via Huffpo, Stuff)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.