Már kora délután magyar győzelemért szurkolhatunk

sport
2016 augusztus 16., 09:20
comments 17

Emberek, készítsék a körúton vonulós cipőjüket, ma jó esély van rá, hogy már kora délután magyar érmet, az sem kizárt, hogy újabb magyar olimpiai bajnoki címet ünnepelhetünk!

Kozák Danuta (b) és Szabó Gabriella a moszkvai kajak-kenu Európa-bajnokság nõi kajak kettesének 500 méteres döntõjében 2016. június 26-án. (MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)
photo_camera Kozák Danuta (b) és Szabó Gabriella a moszkvai kajak-kenu Európa-bajnokság nõi kajak kettesének 500 méteres döntõjében 2016. június 26-án. (MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)

14:23 női K2 500m - Szabó Gabriella, Kozák Danuta

A magyar páros mindenkinél fél másodperccel jobb idővel jutott A döntőbe a nagyon sűrű mezőnyben, egyértelmű esélyesek.

A keddi A döntőkbe más magyar nem jutott be, a kenus Vasbányai Henrik (14:00), illetve a kajakos Dusev-Janics Natasa (14:40) és Kopasz Bálint (15:04) a B döntőkben harcolhatnak a 9. helyért.

Ez alatt 14:00-tól úgy 16:30ig Papp Márk a Copacabana-erőd előtti öbölben tíz kilométeres nyílt vízi úszásban versenyezhet.

Ahogy a kajakosok végeznek, kezdenek a birkózók:

kb. 15:07 férfi kötöttfogás 98 kg - Kiss Balázs az ukrán Timcsenkóval kezd a selejtezőkörben
kb. 15:20 férfi kötöttfogás 66 kg - Lőrincz Tamás, a hétfőn ötödikként végzett Lőrincz Viktor bátyja a délkoreai Riu Hanszuval birkózhat a nyolc közé kerülésért.

Lőrincz négy éve Londonban ezüstérmet nyert, Kiss 2009-ben világbajnoki címet. Ha továbblépnek, egész délután követhetjük majd küzdelmeiket, este hatig zajlanak a negyed- és elődöntők. Ha úgy alakul, a vigaszágas meccseket, bronzmeccseket és döntőket este 21:00-23:45 között rendezik.

Közben délután négytől szoríthatunk a végül veretlenül, csoportelsőként továbbjutott magyar válogatottért, amely egyenletesen javuló teljesítménnyel kiharcolta magának a jogot, hogy a világ egyik legjobb válogatottjával, Montenegróval játszhassa első, egyenes kieséses meccsét:

16:00 férfi vízilabda negyeddöntő - Magyarország-Montenegró

A meccs második negyedének elején kénytelenek leszünk átkapcsolni atlétikára

16:12 női százméteres gátfutás, selejtező, második futam - ekkor fut az ausztrál Michelle Jenneke, és szinte biztosan

be fog melegíteni,

mert merev izmokkal mégsem futhat neki a gátaknak!

Bő másfél órával alkalmunk lehet látni korunk egyik legnagyobb sportolóját, ahogy a tőle elvárható flegmasággal porba alázza majd riválisait a 200 méteres síkfutás előfutamában. Usain Boltot nézni mindig élmény, ne hagyják ki!

Cameron Spencer/Getty Images
photo_camera Cameron Spencer/Getty Images

17:46 férfi 200m síkfutás, 9. előfutam - Usain Bolt

Magyarért az atlétikai pályán először szerda hajnalban szurkolhatunk:

01:40-01:56 férfi 110 méter gát elődöntők - Baji Balázs

Ha Bajinak sikerülne a bravúr és döntőbe jutna, azt 03:45-kor rendezik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.