New York volt polgármestere megfeledkezett a szeptember 11-ei terrortámadásokról

„Egyébként abban a nyolc évben, Obama előtt, egyetlen sikeres, radikális iszlamista terrortámadást sem hajtottak végre az Egyesült Államokban” - mondta nagy magabiztossággal Trump egyik kampányrendezvényén Rudy Giuliani, aki pont akkor volt New York polgármestere, amikor 2001. szeptember 11-én az al-Káida merénylői lerombolták a World Trade Center tornyait. Giuliani szerint minden gond akkor kezdődött, amikor Barack Obama és Hillary Clinton hivatalba lépett.

A beszédet végighallgató riporterek szerint a volt polgármesternek mégiscsak feltűnhetett a terrortámadás, mert a nagyon hülyén hangzó, de annál határozottabb kijelentése előtt még tett említést szeptember 11-ről. Valószínűbb, hogy a Patriot Act nevű terrorellenes törvény elfogadására gondolhatott. Ugyanakkor nem ez az első alkalom, hogy nem akarta tényekkel metörni a beszéde lendületét, már 2010-ben is beszélt arról, hogy szerinte Bush kormányzása alatt nem voltak belföldi terrortámadások. (Gawker)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.