New York volt polgármestere megfeledkezett a szeptember 11-ei terrortámadásokról

2016 augusztus 16., kedd 3:35
146

„Egyébként abban a nyolc évben, Obama előtt, egyetlen sikeres, radikális iszlamista terrortámadást sem hajtottak végre az Egyesült Államokban” - mondta nagy magabiztossággal Trump egyik kampányrendezvényén Rudy Giuliani, aki pont akkor volt New York polgármestere, amikor 2001. szeptember 11-én az al-Káida merénylői lerombolták a World Trade Center tornyait. Giuliani szerint minden gond akkor kezdődött, amikor Barack Obama és Hillary Clinton hivatalba lépett.

A beszédet végighallgató riporterek szerint a volt polgármesternek mégiscsak feltűnhetett a terrortámadás, mert a nagyon hülyén hangzó, de annál határozottabb kijelentése előtt még tett említést szeptember 11-ről. Valószínűbb, hogy a Patriot Act nevű terrorellenes törvény elfogadására gondolhatott. Ugyanakkor nem ez az első alkalom, hogy nem akarta tényekkel metörni a beszéde lendületét, már 2010-ben is beszélt arról, hogy szerinte Bush kormányzása alatt nem voltak belföldi terrortámadások. (Gawker)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt