8 tévébemondót függesztettek fel az egyiptomi állami tévében, és fogyózni küldték őket

külföld
2016 augusztus 17., 17:11
comments 284

Az Egyiptomi Rádió és Televízió Unió, azaz az egyiptomi közmédia, felfüggesztett az állásából 8 tévébemondót, és diétára küldte őket. A társaság 1 hónapot adott a nőknek, hogy karcsúsodjanak, hogy aztán „megfelelő kinézettel” térhessenek vissza a képernyőre.

A döntés komoly közfelháborodást szült az országban, Khadija Khattab, az egyiptomi Kettes Csatorna bemondónője a helyi újságokban szólította fel a tévénézőket, hogy nézzék meg a legutóbbi műsorait, és döntsék el ők maguk, hogy kövér-e vagy nem,

photo_camera   Khadija Khattab a képernyőn

A döntés miatt több nőjogi szervezet is támadta a közmédiát, de ők azzal védekeztek, hogy ez nem férfi elnyomás, hiszen a társaság igazgatója, aki elrendelte a fogyókúrát, szintén nő, ráadásul korábban ő maga is tévébemondó volt. A társaság szóvivője azt mondta, nem fogják visszavonni a döntést, de megjegyezte, hogy a felfüggesztett bemondók fizetését és más juttatásait nem tartják vissza. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt