Kiesett az egyetlen magyar műugró Rióban

sport
2016 augusztus 17., 20:42
comments 29

Kormos Villő a toronyugrók szerdai selejtezőjében 27. helyen végzett, így nem jutott elődöntőbe a riói olimpián.

photo_camera MTI Fotó: Kovács Tamás

A harmadik olimpiáján szereplő Kormos az első, a második és a harmadik ugrásánál is hibázott, és szinte egyforma pontot kapott mindegyikre (44,80, 46,40, 46,20), így az első sorozattól a mezőny hátsó részében állt.

A legszebb ugrását negyedikre mutatta be a Rugóláb LSE sportolója, 58,80 pontot kapott erre, ezzel a 26. volt az utolsó kör előtt, 31,35 ponttal lemaradva a 18. helyezettől. Esély már ekkor sem igazán volt a továbbjutásra, ráadásul a szinkrontoronyugrásban háromszoros Európa-bajnoki bronzérmes Kormos utolsóra is hibázott, a vízbeérkezésénél már nem volt függőleges testhelyzetben (31,50 pont), így végül 227,70 ponttal visszacsúszott a 27. helyre.

"288 pontot ugrottam februárban itt, Rióban, amivel kikerültem az olimpiára, most 289 ponttal lehetett bekerülni a középdöntőbe, tehát abszolút reális volt, hogy továbbjussak. Igazából, mióta 10 métert ugrok, ez az egyik legrosszabb versenyem". Sok mindenre lehetne fogni, de ezt én rontottam el"

- értékelt könnyeivel küszködve Kormos Villő. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.