Letartóztatták az Európai Olimpiai Bizottság elnökét, mert titokban jegyüzérkedett

2016 augusztus 17., szerda 11:51
149

Ezen az olimpián tényleg minden megtörténhet. Szerdán Rióban letartóztatták az Európai Olimpiai Bizottság elnökét, Patrick Hickey-t, mert illegálisan üzletelt a belépőkkel. A gyanú szerint Hickey jegyüzéreknek adta tovább a jegyeket.Patrick Hickey, az Európai Olimpiai Bizottság elnöke - Fotó: AFP/Jack Guez

A 71 éves ír sportdiplomatát azután tartóztatták le, hogy Rióban egy üzért 800 darab illegális jeggyel kaptak el. A rendőrség szerint mikor kopogtattak Hickey hotelszobájának ajtaján, a férfi megpróbált elmenekülni. Végül a szomszédos szobában kapták el. Ráadásul mikor őrizetbe vették, Hickey még rosszul is lett, ezért orvost kellett hívni hozzá.

Optimista volt a magyarországi olimpiával kapcsolatban

Patrick Hickey legutóbb tavaly decemberben járt Magyarországon. A Győrben megrendezendő 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) előkészületeit látva azt mondta, hogy a verseny profi lebonyolítása és az önkéntesek nagyszámú mozgósítása jó ajánlólevél lehet, hogy 2024-ben Magyarország rendezhesse az olimpiát. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt