Nagyon kikaptak az amerikaiaktól, a bronzért játszhatnak a női pólósok

sport
2016 augusztus 17., 18:41
comments 47

Az esélytelenek nyugalmával kezdhette a magyar női pólóválogatott az amerikaiak elleni negyedöntőt. A világ mostani legjobbjaival már a csoportmeccsek során is össze kellett csapnunk, és annak egy nagyon sima 11:6 vége lett az amerikaiak javára.

AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS
photo_camera AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS

Akárcsak azon a meccsen, az első negyedben most is jól tartottuk magunkat. 3:2 lett ugyan a vége, de ha az utolsó támadásban Tóth Ildikó ziccerhelyzetből nem a kapusba vágja a labdát, lehetett volna döntetlen is.

A második negyedben viszont már kezdett kijönni a két csapat közötti fizikai és tudásbeli különbség. A magyarok nem nagyon tudtak mit kezdeni az amerikai lövésekkel. Még akkor sem, amikor távolról kellett bombázniuk, amikor pedig emberelőnyben közelebb jöhettek Kasó kapujához, nagyon könnyen találtak be. Volt 7:3 majd 8:4 is, a félidőben pedig úgy lett 8:5 oda, hogy az utolsó támadásunkban ismét Tóth egy viszonylag könnyű ejtést a felső kapufára rakott.

A harmadik negyed elején feljöttünk 8:6-ra, egy pillanatra megcsillant a remény, hogy lehet itt keresnivalónk, de az amerikaiak két gyors góllal megmutatták, hogy megingathatatlanok. A negyed felénél már 11:6 volt oda, tehát ott tartottunk, mint a csoportmeccs elején, és ez szépen mutatta is, hogy mennyire nem tudunk mit kezdeni az amerikai támadásokkal. Le is cseréltük Kasót, jöhetett a helyére a kapuba Gangl Edina. A negyed végéig egy gólt visszahoztunk, de így is 12:8 volt az utolsó szünetben, és ekkor már valószínűleg a magyar játékosok sem hitték el, hogy lehet itt keresnivalójuk.

A negyedik negyedben az amerikaiak már nem erőltették meg magukat, a vége 14:10 lett a javukra, tehát a gólkülönbségen egyet faragtunk a csoportmeccshez képest. De ez így is nagyon egyoldalú meccs volt, egyszerűen ekkora a különbség a két csapat közt.

Így a magyar válogatottnak magyar a bronzmeccs, amelyen majd pénteken azokkal az oroszokkal játszunk, akiket a másik elődöntőben megvertek az olaszok. Az előző két olimpián negyedikek voltunk, most reális esélyünk van arra, hogy egy szinttel feljebb tudjunk lépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.