Tavaly kivették a fél tüdejét, idén olimpiai bajnok lett az argentin vitorlás

Santiago Lange és társa, Carranza Saroli. Foto: AFP / Damien MEYER

Öt nappal a műtétje után már biciklizett, egy hónapra rá már vitorlázott az argentin Santiago Lange, akinél tavaly tüdőrákot diagnosztizáltak, ezért azonnal el kellett távolítani a fél tüdejét. Lange mostanra olyannyira felépült, hogy idén már olimpiai bajnoki címet ünnepelhetett Rio de Janeiróban társával, Cecilia Carranza Sarolival együtt a Nacra 17 hajóosztályban.

"Abban bízom, hogy a példám sokak számára nyújt új reményt. Nem hagytam, hogy betegség eltántorítsion a céljaimtól, csak egy akadály volt, amit le kellett küzdeni" - nyilatkozta a győzelem után Lange, aki hatodik alkalommal szerepelt már az ötkarikás játékokon, és 2004-ből illetve 2008-ból is volt már egy-egy bronzérme - akkor még Carlos Espinola oldalán.

"Szenvedélyes vitorlás, megtiszteltetésnek érzem és büszke vagyok, hogy egy ilyen különleges sportemberrel közösen értük el ezt a sikert" - mondta róla társa, Cecilia Carranza Saroli, aki meghatottan nyilatkozott azok után, hogy első helyen tolták be a célba a hajót. (CNN)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.