Új tulajdonossal működik tovább a Gawker

media
2016 augusztus 17., 04:43
comments 52

Az Univision médiacég vette meg a 135 millió dollárért a Hulk Hogan miatt csődbe jutott Gawker Mediát. Az Univision egy spanyol nyelvű amerikai televíziós hálózat, aminek a portfóliójába több rádióadó és tévés hálózat is tartozik. A cég mostanában gyorsan terjeszkedik a fiatalokat megcélzó online piacon, januárban megvették az Oniont, majd áprilisban kivásárolták a Disney-t a Fusionből.Janine Gibson és Nick Denton - Fotó: Thos Robinson/Getty Images/AFPNick Denton, a Gawker főszerkesztője kedden kiadott egy közleményt, miszerint örül, hogy sikerül megvédeni a lap dolgozóit és annak is, hogy az új tulajdonossal folytatni tudják a munkájukat. Azt írta nem találhattak volna olyan tulajdonost, aki az Univisionnél elkötelezettebb lenne az a fajta újságírás felé, amit ők képviselnek.

A Gawker Mediát bedöntő per még 2014-ben indult. Hulk Hogan azért perelte be a céget, mert a Gawker 4 évvel ezelőtt nyilvánosságra hozott egy másfél perces klipet egy szexvideóból, amin az egykori pankrátor és legjobb barátja, a Bubba The Love Sponge feleségével dugott Bubbék lakásában. A pert Hogan nyerte, a cégnek pedig 140 millió dollárt kellett letétbe helyeznie, ami jócskán meghaladja a Gawker készpénztartalékait. A cég júniusban kért csődvédelmet maga ellen. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.