A brazil rendőrség feltartóztatta Ryan Lochte két csapattársát

sport
2016 augusztus 18., 04:16
comments 29
Gunnar Benz (b) és Ryan Lochte (j) az amerikai válogatóverseny ötödik napján, 2016. június 30-án. Fotó: Al Bello/Getty Images
photo_camera Gunnar Benz (b) és Ryan Lochte (j) az amerikai válogatóverseny ötödik napján, 2016. június 30-án. Fotó: Al Bello/Getty Images

Nem engedték elrepülni az országból Gunnar Bentz és Jack Conger amerikai úszókat a brazil hatóságok, a reptéren, közvetlenül a felszállás előtt tartóztatták fel őket. A hatóságok egy harmadik amerikai úszót, James Feigent is őrizetbe vettek.

Mindhárman Ryan Lochteval voltak vasárnap hajnalban, amikor beszámolójuk szerint magukat rendőrnek kiadó támadóik kirángatták őket taxijukból, és fegyverrel kirabolták őket.

A brazil hatóságok kétkednek a történetükben, amiről egyébként a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szóvivője, Mark Adams is azt mondta, hogy a rablásról szóló hírek "egyáltalán nem igazak". Az amerikai olimpiai bizottság ugyanakkor megerősítette az úszók beszámolóját.

Lochte azt állította, hogy rendőrjelvényt mutogattak a támadóik, akik kiparancsolták őket a taxijukból. A földre kellett volna feküdniük, és amikor Lochte erre nem volt hajlandó, egy csőre rántott pisztolyt szorítottak a fejéhez. Utána elvették tárcáikat és pénzüket.

A rendőrség szerint ellentmondások vannak Lochte és Feigen beszámolójában. Abban mondjuk nem volt ellentmondás, hogy mindkettejük vallomása szerint helyi idő szerint hajnal négykor értek vissza szállásukra az olimpiai faluba. A biztonsági kamerák felvételei alapján viszont reggel hétkor értek vissza.

Az ügyben eljáró brazil bíró kedden az úszók útlevelének elkobzásáról döntött, hogy ne hagyhassák el az országot az eset tisztázása előtt. Lochte azonban ekkora már hazarepült. Feigent még Rióban vették őrizetbe, két társukat a reptéren tartóztatták fel. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.