A Volvo és az Uber közösen fog sofőr nélküli autókat fejleszteni

A Magyarországról épp kiűzött amerikai közösségi fuvarvállalat és a svéd autógyár közösen 300 millió dollárt fektet be a vezető nélküli autós projektbe, ami állításuk szerint egy nagyobb együttműködés kezdete.

A Financial Times arról ír mindezek nyomán, hogy az együttműködés jól mutatja, mennyire átalakulóban van éppen az autóipar, és a klasszikus szereplők is rá vannak kényszerülve arra, hogy a netes alkalmazásokból kinövő vállalatokkal működjenek együtt.

A Volvo vezérigazgatója, Hakan Samuelsson rögtön utalt is rá, hogy az autógyártás mellett akár okostérkép-fejlesztésben is elképzelhető a két cég együttműködése a jövőben.

Az Uber még idén elkezdi majd a Volvo XC90-es modelljeit vásárolni, hogy aztán azokba építsék bele a sofőr nélküli vezetéshez szükséges alkalmazásokat. A Volvo vezetői pedig úgy látják, hogy az együttműködés legalább felére fogja visszavágni a fejlesztésre szánt költségeket. (Financial Times)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.