Áradás vitte el a házát annak a keresztény vezetőnek, aki arról beszélt, Isten a homoszexuálisokat bünteti a természeti csapásokkal

külföld
2016 augusztus 18., 13:01
comments 321

Az Egyesült Államok Louisiana államában pusztító árvíz miatt több tízezer embernek kellett elhagynia otthonát és rengeteg épületet tett tönkre az ár. Akad köztük egy ismertebb-hírhedtebb szereplő is: Tony Perkins, a radikális keresztény Family Research Council elnöke, mellette pedig jegyzett szereplő a republikánus pártban, Ted Cruznak is adott tanácsot.

A mélyen homofób szervezet vezetője korábban többek között azt jövendölte, hogy Isten azért küld természeti csapásokat a Földre, hogy a melegeket büntesse.

(Ron Sachs / CNP)
photo_camera (Ron Sachs / CNP)

A csoport saját podcast-közvetítéséből derült ki, hogy Perkinsnek és családjának most egy kenuban kellett menekülnie. Arról is beszélt, hogy az ár szinte bibliai mértékű volt.

Perkins korábban máskor is gyakran foglalkozott a melegekkel, egyszer például arról beszélt, hogy bár sokan külön témaként próbálják kezelni a homoszexualitást és a pedofíliát, valójában ezek összefüggő dolgok. Arról is beszélt, hogy a homoszexualitás összeegyeztethetetlen az evolúcióval és leginkább a drogfüggőségre hasonlít. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.