Fegyveresek raboltak ki egy brit olimpikont

sport
2016 augusztus 18., 05:31
comments 54

Fegyvert fogtak rá, úgy raboltak ki egy brit olimpikont kedd hajnalban, írja a Guardian. A lap értesülései szerint a meg nem nevezett csapattagnak nem esett komolyabb baja, de sokkolták a történtek.

Az eset után a brit csapatvezetők körlevélben figyelmeztették az olimpikonokat, hogy

  • az olimpiai falun kívül ne viseljék a csapat formaruháját, mert az vonzhatja a rablókat;
  • csak és kizárólag a helyi szervezőbizottság, vagy a brit csapat saját járműveit használják;
  • ne szálljanak taxiba, mert az nem biztonságos;
  • ha csak taxival tudnának hazajönni az esti buliból, inkább el se induljanak.

Emellett kérték őket, hogy minden alkalommal jelezzék a csapatvezetők felé, ha kimennek az olimpiai faluból.

"Rio NEM biztonságos, és az elmúlt napokban még romlott is a helyzet. Gondolják át alaposan, hogy megéri-e a kockázatot az, hogy az olimpiai falun kívül ünnepeljenek a versenyek után, a csapatvezetés a falun kívül nem tudja garantálni a biztonságukat" - írták körlevelükben, amiben arra is utaltak, hogy más nemzeti csapatoknál kijárási tilalmat vezettek be emiatt. A britek ezt egyelőre még nem lépték meg, de ha lesznek még ilyen esetek, azt is bevezethetik. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.