Három e-könyvvel bővül a Harry Potter-univerzum

KULTÚRA
2016 augusztus 18., 05:09
comments 11

Pár hete jelent csak meg több év szünet után a Harry Potter-sorozat legújabb darabja, a Harry Potter és az elátkozott gyermek, de a Pottermore tájékoztatása szerint hamarosan három új kötettel bővülhet a Potter-univerzum.

A Harry Potter roxforti életét feldolgozó novelláskötetek viszont a sorozat eddigi darabjaival és a korábbi mellékkötetekkel szemben csak és kizárólag e-könyvként jelennek majd meg.

A Pottermore Presents néven futó melléksorozat részben a Pottermore-on felhalmozott ismeretanyagból, részben J. K. Rowling eredeti és eddig meg nem jelent írásaiból áll majd össze. Egyelőre három kötetről tudni:

  • a "Roxfort: nem teljes és megbízhatatlan útikönyv" a varázslóiskola működéséről, szellemeiről szól;
  • a "Rövid történetek Roxfortból a hatalomról, a politikus és az idegesítő szellemekről" a Mágiaügyi Minisztériumra koncentrál;
  • a "Rövid történetek Roxfortból hősiességről, nehézségekről és veszélyes hobbikról" pedig a sorozat pár kedvelt mellékszereplőjének életét bontja ki bővebben.

(Via The Daily Dot)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.