Kozák Danuta hatalmas fölénnyel ismét olimpiai bajnok

2016 augusztus 18., csütörtök 13:13
186
MTI Fotó: Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás

A párosban Szabó Gabriellával együtt megszerzett aranyérem és az előfutamokban mutatott forma alapján lehetett sejteni, hogy Kozák Danuta a női kajakosok 500 méteres távjának legnagyobb esélyese. A döntőben mutatott teljesítménye azonban minden várakozást felülmúlt.

250-ig az élmezőnnyel haladt, majd fokozatosan elkezdett elhúzni a többiektől, és 100 méterrel a cél előtt látszott, hogy másnak esélye sem lehet. Végül másfél hajóhosszal nyert, megvédte londoni olimpiai címét, és megszerezte pályafutása negyedik olimpiai aranyát.

Kozák Danuta, ezzel minden idők legeredményesebb magyar kajakosa lett, és bekerült a sportág és a magyar sporttörténelem legnagyobbjai közé.

Kozák Rióban Szabó Gabriellával, Fazekas-Zur Krisztinával és Csipes Tamarával egy hajóban indul a női kajak négyesek 500 méteres versenyén is, legalább a dobogóra ott is nagyon komoly esélye van.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt