Tudóshumor: kamu emberáldozatos videót forgattak a CERN közepén

2016 augusztus 18., csütörtök 13:27

Vizsgálat indul a világ legnagyobb részecskefizikai laboratóriumában, a CERN, azaz Európai Nukleáris Kutatási Szervezet genfi központjában, miután egy éjjel a laborban egy videó készült egy emberáldozatról.


A videó online kezdett el terjedni és az látható rajta, hogy fekete köpenyes férfiak a világ talán legismertebb fizikusközpontjában egy okkult szekta gyakorlataira emlékeztető mozdulatokat végeznek a hindu istenség, Siva szobra előtt. A felvételen látható egy nő eljátszott megkéselése is, majd pedig a háttérből, egy ablakból titokban kamerázó férfi menekülni kezd, mintha üldöznék.

A Cern közleményben elismerte, hogy náluk készültek a felvételek, de titokban, hivatalos engedélyek nélkül. Mint írták, nem is adnának ilyesmihez beleegyezést, mivel félreértésekhez vezethet azzal kapcsolatban, milyen munkát is végeznek a laborban. Belső vizsgálat is indult, a felvételben szereplők belépési kártyáját pedig visszavonták.

A Cern évente több ezer tudóst köszönthet a világ minden részéről, akik közül néhányuknak a humora túl messzire megy el. Most is ez történt.

- állt a közleményben. Az nem derült ki, hogy kik voltak azok, akik részt vettek ebben a játékban. (Guardian)