A most futó öttusa olyan követhetetlen, hogy hozzá képest a nyíltvízi úszás pöpec látványsport

sport
2016 augusztus 19., 15:45

Melyik a legnézőellenesebb, legkövethetetlenebb sportág az olimpián? A vízilabda, ahol minden izgalom a víz alatt zajlik? A birkózás, ahol két izmos ember tologatja egymást, aztán a bíró teljesen értelmezhetelen módon elkezdi megintegetni az egyiket passzivitásért? A boksz, ahol egyszerűen csalnak a bírók? A nyíltvízi úszás, ahol egy rakás ember fröcsköl a távolban? Vagy az öttusa, ahol most a vívás második része folyik a nőknél, a bónuszkör.

A tegnapi selejtezőkör után sorbaállították a résztvevőket, most az történik, hogy legelőször az utolsó vívott egy tusig az utolsóelőtti ellen, majd jött az utolsóvelőtti előtti a győztessel szemben. Mindig a győztes marad fent és jön a következő, egy győzelem egy pont, ami, ami. Ami ki tudja, mit jelent. Földházi korábban kettőt nyert így, Kovács most egyet. Én azért szorítok nekik. Vívásban szupergyengék voltak, úszásban viszont villámgyorsak egy harmadik és ötödik hellyel, de ma még lesz lovaglás és kombinált szám (futás + lövészet) is. Az egész verseny ilyen érthetetlen az utolsó számig, amiben, mint említettem, futnak és lőnek is, ráadásul ekkorra mindent átszámolnak másodpercekre. A tanulság? Az öttusát csinálni kell, nem nézni, mert bajnoknak lenni ebben is marha jó lehet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.