A törökök akkor se szabadítanak több millió menekültet Európára, ha nem kapnak vízummentességet

külföld
2016 augusztus 19., 11:02
comments 72

Selim Yenel, Törökország EU-nagykövete szerint ugyan "egyesek" azt képzelik, hogy ha Törökország nem kap vízummentességet, akkor több millió menekültet ültet buszra és indít el az EU felé. De szerinte ilyesmi nem történne, ha nem kapnak vízummentességet, akkor nem küldeni fogják a menekülteket, hanem

nem fogadják majd vissza azokat, akiket az EU visszautalna.

De a német Welt című lapnak adott nyilatkozata szerint "megtaláljuk a kiutat, mert a megállapodás mindkét félnek nagyon fontos".

Yenel szerint amúgy jól haladnak a tárgyalások a vízummentességről, mely megadását az EU 72 feltétel teljesüléséhez kötötte. De még ha mindenben meg is állapodnának, Törökország garanciát szeretne arra is, hogy a török állampolgárok valóban megkapják a vízummentességet. Attól tartanak ugyanis, hogy a tagállamok vagy az Európai Parlament megakadályozhatják a vízumliberalizációt. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.