Hiába villogott Gasol, Amerika a kosárdöntőben

sport
2016 augusztus 19., 18:49
comments 12
photo_camera A spanyol Pau Gasol (j) és az amerikai Paul George a Rio de Janeiró-i nyári olimpia férfi kosárlabda-tornájának elődöntőjében az 1-es Karióka Arénában 2016. augusztus 19-én. (MTI/EPA/Jorge Zapata)

Meg lehet-e állítani az amerikai férfi kosárválogatottat? Ma este Spamyolország az elődöntőben próbált óriási NEM-mel válaszolni az USA minden meccsén felmerülő kérdésre. Nem sikerült nekik. Kulturált, igényes bukás volt az övék. Az amerikaiak végig vezettek, de amikor végképp meglépte volna, a spanyolok mindig visszahozták a pár pontos hátrányt. A meccsben többször benne lett volna akár egy fordulat is, de az amerikai csapatból ilyenkor mindig villantott egyet valaki, és már megint tízzel mentek.

A 23 pontos Pau Gasol mellé egy spanyol sem tudott felnőni, a tíz pontot egyedül Sergio Rodriguez lépte túl a maga 11-ével. Az egész csapat gyengén dobta a triplákat. Az amerikaiaknál Durant, Thompson és Irving vitték a csapatot, de sokan tettek hozzá egy-két bravúrfigurát.

Az előző két olimpián ez a spanyol-amerikai volt a döntő párosítása, a spanyolok mindig kikaptak. A vasárnapi döntőban az USA az ausztrál-szerb győztesével játszik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.