Kislemezt adott ki egy orangután

2016 augusztus 19., péntek 11:09
52

Első saját szerzeményét tartalmazó kislemezzel rukkolt elő a dél-ausztráliai Adelaide-i Állatkert egyik szumátrai orangutánja a súlyosan veszélyeztetett faj világnapja alkalmából. A 20 éves Kluet egy zenekészítő alkalmazással komponálta meg a Give me a Klue-t.

Pij Olijnyk, az állatkert főemlősökkel foglalkozó gondozója és egyben Kluet debütáló kislemezének producere szerint a dalban némi modern jazz is felfedezhető, és mint mondta:

„Hallok egy picit a Rózsaszín párduc főcímdalából és talán egy leheletnyi The Way You Look Tonight is van benne.”


A gondozó szerint Kluet briliáns elme, nagyon játékos, érdeklődő, és szeret új dolgokat kipróbálni, nem véletlen, hogy az orangutánok az állatvilág géniuszai.

Az augusztus 19-i orangután-világnap alkalmából közzétett dalt az Adelaide-i Állatkert honlapján lehet megvenni. A felhasználók annyit fizetnek érte, amennyit jónak látnak, és a befolyó összeget az intézmény három orangutánjának ellátására fordítják.

Olijnyk szerint a szumátrai orangután súlyosan veszélyeztetett faj, aminek mára csak 4-7 ezer példánya maradt a vadonban, és évente nagyjából ezerrel csökken a számuk, elsősorban a természetes élőhelyeik elvesztése miatt. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt