Most már hivatalos: Orbán Viktor az agyhullámaival delejezi a köztévé riportereit

sport
2016 augusztus 19., 16:28
comments 195

A drámai körülmények között elvesztett női pólós bronzmeccs után egyszer csak tovább kellett lépni a köztévés stúdióban a következő versenyszámra. A műsort vezető Szujó Zoltán egy mondatban akarta össze foglalni az imént látottakat, amit a következő fordulattal sikerült abszolválnia:

A macska rúgja meg!

Ha van olyan népies fordulat, amit minden magyar anyanyelvű ember ismer ugyan, de a való életben csak minden egymilliomodik használt valaha, akkor az a macska rúgja meg.

Azt viszont minden újságíró tudja, sőt a nagyközönségből is rengetegen, hogy Orbán Viktor miniszterelnök tegnap, csütörtökön, amikor elindult Rióba, a következőt írta ki a Facebookjára:

Macska rúgja meg! Pont úton leszek Rióba, amikor kajakosaink mennek az aranyért. A felhők fölül is hajrá, magyarok!

Itt a poszt:

A macska rúgja megezés úgy bejött az online közönségnek, hogy a szokásos oda-visszakurvaaanyázás helyett a kommentek jelentős része vicces álnépies mondásokból állt.

Orbán miniszterelnök szavajárása a jelek szerint az MTVA riportereire is delejező erővel hat.

Pars Krisztián döntőjéig ezt a gondolatot úgy fogom forgatni a fejemben, mint - alkalmazkodva az állatos tematikájú népiességhez - majom faszán a staniclit.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt