Nagytakarítás a Twitteren: 360 ezer szélsőséges felhasználót töröltek

külföld
2016 augusztus 19., 05:23
comments 37

A Twitter fokozta a harcát a terrorizmust éltetők ellen. A cég csütörtöki tájékoztatása szerint idén mostanáig

360 ezer olyan fiókot töröltek, amelyek dicsőítették a terrort.

Februárban még csak 125 ezer ilyen felfüggesztett fiók volt, vagyis fél év alatt még 235 ezret zárattak be.

"Az elmúlt évhez képest átlag 80 százalékkal több fiókot függesztünk fel naponta, a terrortámadásokat követően nagy kiugrások vannak" - írta a cég a felhasználási szabályokról szóló blogjában, ahol azzal is elbüszkélkednek, hogy immár sokkal gyorsabban reagálnak az ilyen esetekre, így ezek a fiókok sokkal rövidebb ideig élhetnek csak, így sokkal kevesebb követőt tudnak összegyűjteni.

Állítólag még azt is elérték, hogy az így felfüggesztett felhasználók nehezebben térhessenek vissza új fiókkal a Twitterre.

A cég fokozta együttműködését a szélsőségeseket monitorozó online csoportokkal, például a brit Wahid Alapítvánnyal, az amerikai True Islammal vagy a francia Parle-moi d'Islammal. A változások már az amerikai kormánynak is feltűntek, júliusi tájékoztatásuk szerint 45 százalékkal csökkent az ISIS-hez köthető forgalom a Twitteren. (Via The Daily Dot)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.