Őrülten idegesítő: elvesztettük a megnyert bronzérmet női pólóban

sport
2016 augusztus 19., 16:00
comments 88

Zokogás lett a vége, pedig az utolsó századmásodpercig lehetett vicsorogni vagy mosolyogni.

Első negyed: 3-3

Az oroszok kezdtek jobban, de hamar felvettük a ritmust, átütően támadtunk, úgy tűnt 2-1-nél, hogy akár el is húzhatunk, de ekkor elszórakoztunk több könnyű helyzetet, mire az oroszok vették át a vezetést. Erre jött Bujka remek centergólja, 3-3. Izgalmasan hullámzó első negyed volt. A meccs képe alapján ekkor úgy tűnt, hogy, ha kicsit sikerül koncentrálni, meglehet a bronzérem. A negyed legjobb jelenete az volt, amikor Antal Dóra a 3, kapuba
beálló orosz ellenére kapufás gólt dobott emberelőnyből.

Második negyed: 6-7

Hasonló volt a menetrend, mint az első negyedben: a magyar csapat akadozó kezdés után összeállít, úgy tűnt megléphet, amikor elkezdtünk lazázni, egyéni bravúrokat erőltetni, hogy sorban kapjuk a gólokat. Így lett 3-4-ről előbb 5-4 ide, majd 6-5 oda. A válogatottból igazán nagyon jól egyelőre csak Bujka játszott, de a többiek is igen lelkesek voltak, így Szűcs Gabriella révén sikerült az egyenlítés. Feltűnően gyenge volt eddig a kapusteljesítményünk:
Kasó Orsolya előbb jó nagy potyát szedett be a rövidre, majd látványosan mellényúlt egy távoli lövésnek és teljesen tehetetlen volt egy emeléssel szemben. A második negyed végén már Oroszország dominált, így igazából még kicsit hízelgő is az egygólós félidei hátrány. A félidő utolsó pillanatában az indiszponált Kasó majdnem beszedett még egyet a rövidre, mázlink volt a kapufával.

Harmadik negyed: 9-8

A harmadik negyed jó híre az volt, hogy Kasó Orsolya elkezdett védeni, sőt igen jól védeni. Cserébe már nem kerültünk olyan könnyedén helyzetbe elől, mint a meccs eddigi részében. A negyed elején még az oroszok voltak ugyan fenyegetőbbek, aztán, ki tudja, miért épp most, de összeállt a magyar védekezés, mind a kapuban, mind előtte a mezőnyben. A negyed vége lett a legjobb, amikor kettős emberelőnyt kaptunk és végre átvettük a vezetést. Elképesztően durva ideghárfázás lesz a vége, ezt már itt lehetett érezni, de a következőkre így sem számíthattunk.

Negyedik negyed: 12-12

Már mindkét csapat fáradt volt, a miénk viszont jóval összeszedettebb. Már nem kellett rettegnünk az orosz emberelőnyöknél és pár perccel a vége előtt először vezettünk kettővel, 11-9-re. Az oroszok innen egyenlítettek, aztán mi jöttünk 12-11-gyel és pár másodperc volt hátra. Lövésig sem jutottunk az utolsó támadásunkból, de ahelyett, hogy a végén kidobtuk volna a labdát a sarokba, bejátszottuk a centerünknek reménnytelenre. A végén ezen múlt az egész, mert az oroszok 9 másodpercnél kétségbeesetten támadtak, hogy egy jó bejátszás után Szimanovics a dudaszó pillnatában egyenlítsen.

Büntetők:

Az első párban Borszova lazán belőtte, Bujka Barbara, ha lehet, még lazábban. Második körben Kisteleki sem hibázott, 2-2. A harmadik párban Karimova sem rontotta el, Keszthelyi sem. Negyedikként Prokofjeva fura mozdulattal nyomta be, Czigány viszont szokásossal. Az oroszok ötödikre sem hibáztak, nálunk Antal Dóra sem.

Szóval ötödjére is egyenlítettünk, jöhettek újra ugyanazok a dobók, mert pólóban ez a szabály. Első menet: Boriszova gól, Bujka egész simán gól. A másodikra is sima ügy volt a felsősarkos orosz gól, aztán Kisteleki elrontotta, így Magyarország egymás után harmadjára is negyedik lett az olimpián.

Nagy esély volt, izgalmas meccs, igazán klassz magyar csapattal. Ha képesek lettek volna tisztább fejjel gondolkodni az utolsó 30 másodpercben, meglett volna a történelmi érem.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.