Öttusa: Kovács Sarolta 17., Földházi Zsófia 27.

Kovács Sarolta a Rio de Janeiró-i nyári olimpia női öttusaversenyének lovaglás számában a Deodoro Stadionban 2016. augusztus 19-én.MTI Fotó: Kovács Tamás

Kovács Sarolta 13. , Földházi a 30. helyről vágott neki a befejező, kombinációs számnak. Itt a versenyzők az eddig megszerzett pontszámukat másodpercekre váltják, eszerint indítják őket a listavezető után. A végig egy stadionon belül kanyargó pályán 4 kört kellett futniuk, mindegyik végén lövészettel. Addig kellett lőni a lézerfegyverrel, amg össze nem jött az 5 találat.

Kovács Sarolta előszörre aránylag lassan, több mint 18 másodperc alatt lőtte le az 5 találatát, másodjára ebből 4 másodpercet faragott. A harmadik lőállásban hasonlóan teljesített, a negyedikben sem gyorsult, így végül pár helyet visszaesett. Földházi Zsófia villámgyors lövészettel nyitott, a tizedik legjobb kombinációs futamot futotta, és végül négy helyet tudott előrelépni.

A lengyel Octavia Nowacka meglepetésre végig biztosan vezetett, aztán az utolsó lövészetnél összeomlott. Ekkor szökött meg az ausztrál Chloe Esposito, aki meg is nyerte az aranyat, második a francia Elodie Clouvel. Izgalmas verseny volt.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.