Trump cégei legalább 650 millió dollár adósságot halmoztak fel

külföld
2016 augusztus 20., 18:50
comments 113

A New York Times egy ingatlanokra szakosodott intézetet kért fel, hogy gyűjtse össze a mágnás irodaházainak és golfpályáinak adatait, és arra jutottak, hogy a republikánus elnökjelölt vagyonának jelentős részét 650 millió dollár adósság terheli. Ha a cégei nem törlesztenek, az nem jelent közvetlen, személyes anyagi terhet Trumpnak, de a vállalatok és Trump befektetéseinek értéke jelentősen csökkenne.

Trump legnagyobb hitelezői között van Kína egyik vezető bankja, miközben a New York-i ingatlanmágnás rendszeresen legyőzendő kereskedelmi vetélytársnak nevezi Kínát, sőt, rengetegszer említi Kínát:

link Forrás

Rengeteg pénzt adott neki a Goldman Sachs befektetési bank is, ami Trump szerint a demokrata párti elnökjelölt, Hillary Clinton pártjára állt.

Trump gyakran az üzleti sikereivel igyekszik alátámasztani, hogy alkalmas az ország irányítására. A saját állítása szerint a vagyona eléri a 10 milliárd dollárt, de ezzel sok szakértő nem ért egyet. A republikánus jelölt nem hajlandó közzétenni az adóbevallását, és attól is elzárkózik, hogy üzleti érdekeltségeit független cég világítsa át. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.