Trump cégei legalább 650 millió dollár adósságot halmoztak fel

2016 augusztus 20., szombat 16:50

A New York Times egy ingatlanokra szakosodott intézetet kért fel, hogy gyűjtse össze a mágnás irodaházainak és golfpályáinak adatait, és arra jutottak, hogy a republikánus elnökjelölt vagyonának jelentős részét 650 millió dollár adósság terheli. Ha a cégei nem törlesztenek, az nem jelent közvetlen, személyes anyagi terhet Trumpnak, de a vállalatok és Trump befektetéseinek értéke jelentősen csökkenne.

Trump legnagyobb hitelezői között van Kína egyik vezető bankja, miközben a New York-i ingatlanmágnás rendszeresen legyőzendő kereskedelmi vetélytársnak nevezi Kínát, sőt, rengetegszer említi Kínát:

Rengeteg pénzt adott neki a Goldman Sachs befektetési bank is, ami Trump szerint a demokrata párti elnökjelölt, Hillary Clinton pártjára állt.

Trump gyakran az üzleti sikereivel igyekszik alátámasztani, hogy alkalmas az ország irányítására. A saját állítása szerint a vagyona eléri a 10 milliárd dollárt, de ezzel sok szakértő nem ért egyet. A republikánus jelölt nem hajlandó közzétenni az adóbevallását, és attól is elzárkózik, hogy üzleti érdekeltségeit független cég világítsa át. (via MTI)