Trump cégei legalább 650 millió dollár adósságot halmoztak fel

A New York Times egy ingatlanokra szakosodott intézetet kért fel, hogy gyűjtse össze a mágnás irodaházainak és golfpályáinak adatait, és arra jutottak, hogy a republikánus elnökjelölt vagyonának jelentős részét 650 millió dollár adósság terheli. Ha a cégei nem törlesztenek, az nem jelent közvetlen, személyes anyagi terhet Trumpnak, de a vállalatok és Trump befektetéseinek értéke jelentősen csökkenne.

Trump legnagyobb hitelezői között van Kína egyik vezető bankja, miközben a New York-i ingatlanmágnás rendszeresen legyőzendő kereskedelmi vetélytársnak nevezi Kínát, sőt, rengetegszer említi Kínát:

Rengeteg pénzt adott neki a Goldman Sachs befektetési bank is, ami Trump szerint a demokrata párti elnökjelölt, Hillary Clinton pártjára állt.

Trump gyakran az üzleti sikereivel igyekszik alátámasztani, hogy alkalmas az ország irányítására. A saját állítása szerint a vagyona eléri a 10 milliárd dollárt, de ezzel sok szakértő nem ért egyet. A republikánus jelölt nem hajlandó közzétenni az adóbevallását, és attól is elzárkózik, hogy üzleti érdekeltségeit független cég világítsa át. (via MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.