A kenyai Eliud Kipchoge nyerte a maratoni versenyt Rióban

sport
2016 augusztus 21., 13:16
photo_camera Eliud Kipchoge. Foto: Olivier Morin / AFP

A kenyai futó Kipchoge 2.08:44-es idővel verte a mezőnyt, több mint egy percet verve ezzel a második helyen befutó etióp Feyisa Lilesára, aki csak pár másodperccel ért célba az amerikai Galen Rupp előtt.

Kipchoge 2004-ben Athénban nyert már bronzot 5000 méteren, 2008-ban Pekingban ezüstöt szintén 5000 méteren, de maratoni távon ez az első érme. Győzelme nem óriási meglepetés, mert jó formában volt az elmúlt egy-két évben: tavaly és idén is megnyerte a londoni maratont, kettő között diadalmaskodott Berlinben is, és versenyről versenyre tudta javítani egyéni csúcsát. Ettől most jelentősen, több mint 4 perccel elmaradt, de ez is elég volt a győzelemhez.

A magyar indulók közül Józsa Gábor negyedórával később, 2.23.22-es idővel jött be a 87. helyen, Csere Gáspár 2.28.03-at futott és ezzel 109. helyet ért el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.