Keser, sanyar, világvége – Kövér Lászlónak nem termelődik endorfin a hipotalamuszában

Egészségügy
2016 augusztus 21., 11:50
comments 290

„Romlásnak indult hajdan erős magyar!
Nem látod, Árpád vére miként fajúl?
Nem látod a bosszús egeknek
Ostorait nyomorúlt hazádon?”
(Berzsenyi Dániel: A magyarokhoz I.)

Forr a világ bús tengere, ó magyar!
Ádáz Erynnis lelke uralkodik,
S a föld lakóit vérbe mártott
Tőre dühös viadalra készti.
(Berzsenyi Dániel: A magyarokhoz II.)

„Ma az egész világban a közmegegyezéses erkölcsi normák leépülésének gyorsuló folyamata zajlik. A mindennapi életben is tapasztaljuk egyfelől az erőfölénnyel való visszaélést, másfelől a felelősség nem vállalását. Az erőszakosság, a mindenáron való érvényesülés vágya, a gátlások leépülése jellemzi korunkat." 2016.08.18.

A fenti apokaliptikus vízióval nem meglepő módon Kövér László házelnök nyomasztotta honfitársait a legutóbbi Heti Válaszban. Már az gyönyörű, hogy a rendszerváltás óta legerősebb hatalomkoncentrációt végrehajtó párt egyik kulcsembere az erőfölénnyel való visszaélésen aggódik, de Kövért – nyilatkozataiból ítélve – 20-25 éve gyötrik sötét rémlátomások. A házelnök hangos kultúrpesszimista már a nemzeti romantika legnagyobb depressziósait idézi: a Johann Gottfried Herder nemzethaláljóslatától rettegő idős, beteg Vörösmarty Mihályt, a döblingi Széchenyi Istvánt, a birtokára visszavonult, sértődött Berzsenyi Dánielt.

Egy látszólag egészséges felnőtt ember nem lehet ennyire befordulva! Ez már nem vicces. Az egyik legfontosabb közjogi méltóságunknak nem termelődik endorfin a hipotalamuszában.

De mi lehet a probléma?

Laikusként az alábbiakat tippelem, mint a kórság lehetséges okozóit:

  1. Az SZDSZ
  2. A Szadesz
  3. Az SZDSZ hagyatéka
  4. Az SZDSZ szellemi öröksége
  5. A ma is velünk élő, holtában is a nemzetet eláruló SZDSZ

Aggódó állampolgárként elkezdtem visszaolvasni a házelnök utóbbi időkben adott nyilatkozatait, és az az érzésem támadt, hogy Kövér Lászlónak évek óta folyamatosan fűrészelik a lábát, a háttérben pedig sírnak a gyerekek, közben az országban egyszerre zajlik a tatárjárás, a mohácsi vész, vagonírozzák a zsidókat, Trianon van.

:((((((

„Az ember néha azt érzi, hogy nincs is remény, mert benne ülünk egy olyan csónakban, ahol körülöttünk mindenki idióta, vagy legalábbis annak tetteti magát.” 2015.12.22.

„Utoljára a nyolcvanas évek közepén volt a közérzetem ennyire rossz.” 2015.12. 22.

„Szisztematikus lélektani-politikai háború folyik a világot eddig összetartó identitásokkal szemben...” 2016. május 22.

„Ez a világ azért olyan, amilyen, mert a multik érdekei mozgatják, a családok, nemzetek szétrohasztása, felbomlasztása, az mind az ő érdekük, nem akarják, hogy felettük politikai ellenőrzés legyen.” 2016. január 2.

„Az a kísérlet, amelyet a balliberális, kozmopolita oldal végez az emberek nemi, vallási, nemzeti identitásának módszeres aláásásával, társadalmi értelemben egy atomkatasztrófával fenyeget.” 2013. június 11.

„Erkölcsi, értékrendi és gazdasági válság gyötri a világot, az euroatlanti civilizáció minden eresztékében ropog, lélekszámban csökken és lélekben is apad.” 2015. 09.07.

„Minden hülye látja, hogy ahogy a dolgok most vannak, az fenntarthatatlan. Nem csak Magyarországon, egész Európában.” 2015.08.09.

„Utolsó utáni pillanatban vagyunk. Meg kéne határozni újra, kik vagyunk mi. A kályha a család. Ebből kéne elindulni egy újfajta Európa felé.” 2015.08.09.

„Engem nem érdekel a Fidesz. Engem már végképp nem érdekel a Fidesz, engem a saját gyerekeim sorsa érdekel. Én nem lettem milliárdos, nincsenek vállalkozásaim, van három szép, okos felnőtt gyerekem, boldog vagyok a családomban, és azt szeretném, ha ők is boldogok lehetnének, és ha urambocsá, még megérném az unokáim felnövekedését is.” 2015.08.09.

„Európában szabályos antikeresztes háború folyik a keresztény értékekkel szemben. Itt aki nem akarja föladni hitbéli meggyőződését, nem akarja föladni nemzeti kultúráját, nem lelkesedik eléggé a multikulti, meg a minden normát félresöprő új világrend iránt, az előbb-utóbb valamilyen bélyeget kap a homlokára." 2013. március 17.

„A 20. századot mi magyarok a Kárpát-medencében elveszítettük” 2015.06.07.

„Minden energiánkat arra kell fordítanunk, hogy a nemzet életben maradjon.” 2014.12.26.

Tudom, ez most kicsit sok volt így egy szuszra, de mindenkit felszólítok, hogy hagyja a pincében a viszonylag erős kötelet, gerendát és szöget, rázzuk meg magunkat és merítsünk erőt abból, hogy lehetne rosszabb is. Gondoljunk bele, hogy miket nyilatkozna, ha nem a Fidesz lenne hatalmon hat éve?

Kellemes hétvégét!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.