Őrjöngtek, majd gatyára vetkőztek a mongol birkózó tiltakozó edzői

2016 augusztus 21., vasárnap 19:53
66
Ganzorigiin Mandakhnaran edzői tiltakoznak. Foto: AFP / Jack Guez Fotó: JACK GUEZ

Az egész olimpia egyik legmeghökkentőbb jelenete zajlott vasárnap, a játékok utolsó napján Rio de Janeiróban, amikor a szabadfogású, 65 kilós birkózók bronzmeccsére került sor az üzbég Ihtijor Navruzov és a mongol Ganzorigiin Mandakhnaran között.

7-6-ra vezetett a mongol pár másodperccel a vége előtt, és már ünnepelt, látványosan ugrált, eltáncolt az ellenfél támadása elől, boldogságában pedig nem vette észre, hogy a bíró emiatt a passzív menekülés miatt büntetőpontot adott neki. Ezzel viszont az üzbég került előnybe, mert a korábbi akció miatt, a döntetlen állás ellenére, már nála volt az előny.

Edzőivel együtt csak később vette észre, hogy a bírók végül Navruzovot hozták ki győztesnek. Először az edzők reklamáltak, aztán őrjöngeni kezdtek, majd miután világossá vált, hogy a bírók nem tágítanak, vad vetkőzésbe kezdtek. Ezért kiállította őket a játékvezető, de nem volt jelentősége, mert miután felfogták, hogy nem lesz új ítélet, elszabadultak az indulatok. Közben körülöttük az aréna előbb tombolásban, majd Mongólia, Mongólia kántálásban tört ki.

Miután levetkőztek, a rakás ruhát a bírók asztalára pakolták. Később állítólag rendőrökkel kellett kivezettetni őket később a csarnokból.

Mandakhnaran annyira el volt keseredve, hogy az eredményhirdetésre sem állt vissza a szőnyegre, hanem levonult a küzdőtérről. (Index, címlapi fotó: AFP / Jack Guez)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt