Cseh: Sokkal jobban rá kellett volna feküdnöm a mentális felkészülésre

sport
2016 augusztus 23., 13:08
comments 59

A Magyar Nemzetnek adott interjút Cseh László, aki elmondta, hogy hiába a 2015-ös kazanyi világbajnokság és a 2016-os Európa-bajnokság tapasztalataiból nem derült ki számára, hogy nem tudja majd kezelni az olimpiával járó pszichés nyomást.

„Sokkal jobban ráfeküdtem volna a mentális felkészülésre,"

válaszolta az úszó arra a kérdésre, hogy mit csinált volna máshogy az olimpia előtt. Cseh szerint hiába volt ez a negyedik nyári olimpiája, ez nem a rutinról szól, hanem

„a belső feszültségről, az idegi megterhelésről, amin dolgozni kellett volna. Olimpia csak négyévente van, erre – esélyesként – jobban kellett volna készülni.”

Edzője, Plagányi Zsolt korábban arról beszélt, hogy az elrontott 200 pillangó döntő után Cseh a pokol legmélyebb bugyrából kapaszkodott vissza.

„Nincs ezen mit tagadni! Nagyon megviselt, és igen, lehet, hogy az edzőmnek van igaza, tényleg annyira mélyen voltam. Nagyon kiborultam, borzasztó sötéten láttam a jövőt. Az is nagyon fájt, hogy a londoni Eb-n úszott időeredményemmel győzhettem volna Rióban, de nem tudom, mi történt, valami nagyon félresiklott,”

reagált a sportoló, aki egyelőre a jövő évi budapesti világbajnokságig lát, nem ígéri, hogy indul négy év múlva a tokiói olimpián.

„Négy év sok idő, az én koromban már nem lehet felelőtlenül kijelenteni dolgokat.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.