Egyik kórház sem akarta fogadni, 17 percig várakozott a mentőhelikopter a súlyos sérülttel Felcsútnál

Egészségügy
2016 augusztus 23., 14:05

Hétfő délután történt súlyos autóbaleset Felcsútnál: egy autó szorult egy teherautó pótkocsija alá. A tűzoltók villásemelővel szabadították ki a kocsit, aminek a tetejét is le kellett vágni, hogy a három sérülthöz hozzáférjenek a mentősök. Egy férfi a helyszínen meghalt, egy nő súlyosan, egy férfi pedig életveszélyesen megsérült, érte mentőhelikopter érkezett,

ami 17 percig nem tudott felszállni, mert két kórház sem akarta fogadni a beteget.

A Blikk úgy tudja, hogy a Fejér megyei, és a János Kórház mondott nemet, ezért kellett percekig telefonálgatniuk, egyeztetiük a mentősöknek. Végül a Honvédkórház mondott igent, a sérült férfit azóta is ott, az intenzív osztályon ápolják.

A Szent János Kórház szóvivője, Nicky Emőke a Blikknek elmondta, hogy éppen egy súlyos mellkas- és koponyasérültet láttak el a traumatológián, de ennek ellenére is vállalták volna az életveszélyben lévő férfi fogadását.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, a lapnak azt mondta, hogy a

"területileg illetékes székesfehérvári kórház javasolta, hogy a mentőhelikopter lehetőség szerint másik kórházba vigye az életveszélyesen sérült fiatalembert. A János Kórház leszállóhelye a pillanatnyi időjárási körülmények miatt nem jött számításba."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.