Egyik kórház sem akarta fogadni, 17 percig várakozott a mentőhelikopter a súlyos sérülttel Felcsútnál

Hétfő délután történt súlyos autóbaleset Felcsútnál: egy autó szorult egy teherautó pótkocsija alá. A tűzoltók villásemelővel szabadították ki a kocsit, aminek a tetejét is le kellett vágni, hogy a három sérülthöz hozzáférjenek a mentősök. Egy férfi a helyszínen meghalt, egy nő súlyosan, egy férfi pedig életveszélyesen megsérült, érte mentőhelikopter érkezett,

ami 17 percig nem tudott felszállni, mert két kórház sem akarta fogadni a beteget.

A Blikk úgy tudja, hogy a Fejér megyei, és a János Kórház mondott nemet, ezért kellett percekig telefonálgatniuk, egyeztetiük a mentősöknek. Végül a Honvédkórház mondott igent, a sérült férfit azóta is ott, az intenzív osztályon ápolják.

A Szent János Kórház szóvivője, Nicky Emőke a Blikknek elmondta, hogy éppen egy súlyos mellkas- és koponyasérültet láttak el a traumatológián, de ennek ellenére is vállalták volna az életveszélyben lévő férfi fogadását.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, a lapnak azt mondta, hogy a

"területileg illetékes székesfehérvári kórház javasolta, hogy a mentőhelikopter lehetőség szerint másik kórházba vigye az életveszélyesen sérült fiatalembert. A János Kórház leszállóhelye a pillanatnyi időjárási körülmények miatt nem jött számításba."

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.