Kannibalizmus népszerűsítésével vádolják Vlagyimir Szorokint Oroszországban

2016 augusztus 24., szerda 11:32
149

A kortárs orosz irodalom legismertebb szerzőjét Putyin-közeli 'civil csoport' nyomta fel, mert szerintük 2000-ben született regényében az emberevés propagálását követte el.

A történet szerint a regényben egy 16 éves lányt megsütnek a szülei, majd felszolgálják. Az ideje már Berlinben élő, Magyarországon is népszerű szerzőnek nem ez az első összeakadása a putyini Oroszországgal, a mai orosz valóságot bemutató regényei miatt korábban is támadták már.

(ARNO BURGI / DPA / AFP) Fotó: ARNO BURGI

A civil csoport vezetője, Irina Vasina a Lakoma című, magyarra még nem lefordított regényből készült filmadaptáció miatt is feljelentést tettek.

Vasina szerint a könyv nem összeegyeztethető az ortodox értékekkel, ezért a rendőrséghez fordultak, de mellette felbéreltek egy nyelvészt is, hogy elemezze a könyv szövegét.

Elmondása szerint a nyelvész arra jutott, hogy a regény lealacsonyítja az orosz ortodox hagyományt és a nemzeti büszkeségüket. Ezért most a kötet betiltását kérik. (MoscowTimes)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt