Meghaltak a Szíriában született sziámi ikrek

GYÁSZ
2016 augusztus 24., 15:04

A két kisfiú, Nawras és Moaz az ország leginkább háború sújtotta térségében, Doumában született júliusban, de mivel Damaszkuszban nem tudták szétválasztani őket, a kórház a WHO-hoz fordult, hogy valahogy segítsen, mert a háború miatt ilyen beavatkozásra képtelenek Szíriában.A csecsemők a mellkasuknál kapcsolódtak össze. A Szíriai-Amerikai Orvosok Szövetsége szerint a gyerekek még a papírjaikra vártak, hogy külföldre szállíthassák őket, mikor meghaltak.

Az egyik segélyszervezet munkatársa szerint a külügyminisztériumnál akadt el valami az engedélyezéssel. Egyébként már ahhoz is külön engedélyt kellett kapniuk a hatóságoktól, hogy a szülőhelyükről Damaszkuszba szállíthassák őket. (BBC)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.