Bedarálta a bürokráciacsökkentés a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatalt

POLITIKA
2016 augusztus 24., 16:27
comments 126

A Design Terminál után újabb áldozata van Lázár János bürokráciacsökkentő hadjáratának:

A legújabb Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint megszűnik a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal. A halálneme pedig beolvadásos különválás. A feladatait pedig szétterítik a többi minisztérium között:

  • A hivatal általános jogutódja a Miniszterelnökség lesz.
  • Az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer felhasználását és működtetését pedig a Belügyminisztérium viszi tovább.
  • A KIH által módszertani és tudásközpontként ellátott önálló elemzési, hatásvizsgálati, módszertan-fejlesztési tevékenységei a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz kerülnek.
  • A központi közigazgatás integrált üdültetési rendszerével összefüggő feladatokat a Seszták Miklóshoz tartozó Magyar Nemzeti Vagyonkezelő kapja meg.
  • a Humán-Mini Művész utcai Óvoda és Bölcsőde fenntartói jogait az OMSZI viszi el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt