A Helsinki után a TASZ is azt javasolja, hogy szavazz érvénytelenül az októberi népszavazáson

politika
2016 augusztus 25., 08:15
comments 290

Mint köztudott, októberben népszavazást tart a kormány arról, hogy akarja-e ön. A kérdés így hangzik:

„Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

Mit tegyen a választásra jogosult választópolgár? Négy eset lehetséges.

  1. Elmegy, és igennel szavaz
  2. Elmegy, és nemmel szavaz
  3. Elmegy, és érvénytelenül szavaz
  4. Nem megy el, hanem kibekkeli az egészet egy kő alatt, és csak akkor bújik elő, amikor személyesen Áder János kopogtat egy lovagkereszttel a kezében.

A Magyar Helsinki Bizottság után most egy másik civil szervezet, a Társaság a Szabadságjogokért is arra buzdítja a választókat, hogy ne maradjanak otthon, hanem menjenek el szavazni október 2-án, de ne mondjanak se igent, se nemet, hanem adjanak le érvénytelen szavazatot – például ikszeljék be mindkét lehetséges választ – , ezzel is kifejezve, hogy a népszavazás „embertelen és megtévesztő", illetve a Helsinki szerint „nem egyértelmű és jogi szempontból értelmetlen".

Te mit tervezel?



Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.