Egy vietnami nő amputáltatta a végtagjait, hogy átverje a biztosítót

Egy 30 éves vietnami nő bevallotta, hogy májusban 2200 dollárt fizetett egy barátjának, hogy az levágja a lábait és a karjának egy részét, mert azt remélte, így meggazdagodhat a biztosításból.

A terv azt volt 150 ezer dollárt tudnak lehúzni a biztosító cégtől, ha elhitetik velük, hogy a végtagjait egy vonatbalesetben veszítette el. Az amputáció elvégzése után a nő ismerőse a mentőket is kihívta, akiknek annyit mondott, hogy a sebesült nőt a Hanoi állomáson találta.

A vietnami sajtó szerint a nőnek azért volt szüksége a pénzre, mert csődbe ment a vállalkozása. Mivel az öncsonkító csalás műfaja nagyon ritka, a vietnami büntető törvénykönyvben nincs meg a megfelelő szabályozás az ilyen csalásokra, a rendőrség ejtette ellenük a vádat.

Két évvel ezelőtt egy magyar férfi - miután 14 biztosítónál összesen 29 biztosítást kötött - a nyírcsászári vasútállomáson szándékosan bemászott egy mozgó vonatszerelvény utolsó vagonjának utolsó tengelye elé, hogy az levágja a lábait. Cs. Sándor egymilliárdos kártérítésre számított.

Sándor lábait aztán tényleg amputálni kellett, de az eset annyira gyanús volt, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság csalás miatt eljárást indított ellene. (via BBC)

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.