A Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, hogy elengedi a kopaszügyet

képmutatás a köbön
2016 augusztus 26., 14:41
comments 79

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) úgy döntött, hogy nem tesz panaszt a Nemzeti Választási Iroda épületében február 23-án történtek után indult nyomozás megszüntetése miatt. Erről a pénteki ülésén döntött az NVB 4 igen és 3 nem szavazattal.

A vitában Fábián Adrián, az Országgyűlés által választott tag, valamint Borbély Andrea, a Jobbik és Bodolai László, az LMP delegáltja érvelt amellett, hogy az NVB tegyen panaszt a nyomozás megszüntetése miatt. Arra hivatkoztak, hogy

az ügyben az egyetlen mérlegelendő szempont, hogy a kopaszok tevékenysége megvalósította-e a bűncselekményt, és nem kell figyelembe venni, hogy Nyakó István be tudta-e adni a kezdeményezését, vagy hogy bűnpártolással vádolta meg a bizottságot.

Patyi András, a bizottság elnöke, Tóta Áronné, Rádi Péter választott tagok, valamint Sárhegyi Zoltán, a Fidesz delegáltja amellett érvelt, hogy bár ami történt, a választási eljárás alapelveibe ütközik, és mint ilyen, elítélendő, de attól még nem bűncselekmény. Arra is hivatkoztak, hogy egy panasszal azt ismernék el, hogy a rendőrség nem jól döntött, amikor megszüntette a bizottsággal szemben a hivatali visszaélés és bűnpártolás miatti nyomozást. Viszont ezt nem akarják, hiszen szerintük pont jól döntött a rendőrség, hogy megszüntette a nyomozást. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.