A világ egyik legjobb egyeteme üzeni a diákjainak: itt nem lesznek safe space-ek

oktatás
2016 augusztus 26., 13:45
comments 237

2015 slágertémája volt az amerikai egyetemeken túlburjánzott politikai korrektség, a szabad vita lehetőségét is fojtogató safe-space világ. A téma körüli izgalmak azóta sem csillapodtak, a University of Chicago viszont határozott lépésre szánta el magát.

A világ legjobbjai közé tartozó egyetem az őszi félév kezdete előtt azzal köszönti elsőéves hallgatóit:

itt nem lesznek safe space-ek és trigger warningok.

“Nem támogatjuk a trigger warningokat, nem fogunk lemondani előadókat azért, mert vitatható témákról beszélnek, és nem fogadjuk el a safe space-ek létrehozását, ahol az egyének elmenekülhetnek az ellenkező vélemények elől."

Ezzel egyébkét nem minden intézmény ért egyet. A szintén patinás Northwestern Univeristy vezetője például a Washington Postban írt cikket arról, miért fontosak a safe space-ek. (Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt