Betiltanák Hawaiion a delfinekkel úszást

ÁLLAT
2016 augusztus 26., 18:48
comments 47

Turisták ezrei utaznak Hawaiira minden évben kifejezetten azért, hogy a szigetek körül élőp delfinekkel együtt úszhassanak az óceánban. Ennek lehet most vége, a helyi hatóságok ugyanis

megtiltanák a turistáknak, hogy delfinekkel ússzanak.

A javaslat indoka az, hogy az emberek zavarják a delfineket a saját napi rutinjukban, ők ugyanis pihennénak, egymással játszanának és aludnának. Ha viszont az emberek nem hagyják békén őket, akkor akár maradandó változás is beállhat a faj viselkedéséban, annak meg nem tudni, milyen hosszú távú következményei lennének. Szakértők szerint ez lassíthatja az állatok szaporodását is, és ha fáradtak a delfinek, akkor nehezebb nekik éjjelente élelmet találniuk is.

A szabály szerint az emberek nem mehetnének 50 yardnál, azaz kb. 45 méternél közelebb a delfinekhez. A hatóságok szerint ilyen távolságból még meg lehet figyelni a delfineket, így talán a turizmus sem esik nagyon vissza.

A delfines úszások szervezői viszont tagadják ezt, szerintük az 50 yardos szabály igenis visszavetné a helyi idegenforgalmat. Ezen felül ők úgy gondolják, hogy az emberek jelenléte egyáltalán nincs ahtással a delfinek szaporodására és étkezési szokásaira.

Az irodák ráadásul azzal is védekeznek, hogy az ő utasaik nem agresszívan úsznak a delfinekkel, nem használják a kezüket, nem érintik meg az állatokat, csak simán mellettük úsznak, ennek pedig szerintük nem lehet hatása az állatok viselkedésére. A delfinek indokolatlan zaklatása pedig most is tilos, ezt csak megerősítené az 50 yardos szabály. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.