Hátrányos helyzetű erdélyi gyerekeket lophattak meg a zánkai takarítók

Hátrányos helyzetű erdélyi gyerekek nyaraltak az elmúlt napokban a Balatonnál, a zánkai Erzsébet Táborban. A nyaralás azonban nem volt felhőtlen, kiderült ugyanis, hogy

a tábor takarítónői összesen 85 ezer forintot loptak el a gyerekektől.

A gyerekek szobájából naponta tűntek el kisebb-nagyobb összegek. Sokáig nem tudták, hol kellene keresni a tettest, de aztán az oldotta meg a dolgot, hogy a gyerekek brahiból le akarták hallgatni egymást. A felvételen azonban a tolvajt sikerült elkapni. Először kopogás hallatszott, majd valaki kulccsal kinyitotta az ajtót. Pakolászás és kutatás hangjai után férfihang hallatszott, majd kulccsal bezárták a szobát.

A tanárok nem tettek feljelentést, de a balatonfüredi kapitányság nyomozni kedzett. A tábor üzemeltetői szerint tavaly is jelentettek hasonló lopásokat, de akkor nem került meg a tettes.

A felvétel viszont most a takarítókra terelte a gyanút, hiszen a tolvaj kulccsal jött be, ezen kívül a lopások után általában a kukát is ürítették.

A tábor takarítását egy külsős cég végzi.

A tanárok ráadásul azt állítják, hogy a gyerekek biztosan nem követhették el a lopásokat. (Népszabadság via hvg.hu)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.