Mégsem vetette el a kormány a Deutsch-féle digitális oktatási stratégiát

A jereváni radió híre: a Digitális Oktatási Stratégiát (DOS) elfogadta a stratégiai kabinet, a stratégia végrehajtásáról szóló kormányhatározatba kell néhány további progresszív dolgot belerakni. Ezt az átdolgozott kormányhatározat-tervezetet fogja szeptember közepén újra megtárgyalni a stratégiai kabinet.

Így kommentálta az ügy egyik ismerője a Hvg és az Eduline hírét, miszerint a kabinet elvetett volna Deutsch internetbiztos tervezetét a magyar iskolák digitalizálásáról, az oktatás számítógépekre viteléről. (Deutsch maga nem szeretett volna nyilatkozni a témáról.)

Megkérdeztem, például milyen jellegű dolgok kerülhetnek bele a tervezetbe.

A pedagógusok ingyenes digitáliskompetencia-fejlesztő képzéseit elvégző tanárok a képzések elvégzése után magasabb fizetést fognak kapni.

- jött a példa.

A fideszes politikus által összerakott, viccből DOS-nak rövidített stratégia a tanárok átképzésén, az újfajta módszertanon és a tananyagon keresztül a fizikai infrastuktúra kiépítéséig és az iskolák eszközbeszerzéseiig a téma rengeteg vetületével foglalkozik.

Forrásunk szerint ha a kormány szeptemberben rábólint és tényleg elkezdik a közoktatás digitális átalakítását, azt az optimista forgatókönyv szerint 2018-2019-2020 táján lehet majd megérezni az átlagos magyar iskolákban, vagyis akkorra válhat tömegessé, hogy a gyerekek tankönyv helyett tablettel járjanak iskolába.


Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.