Monor fideszes polgármesterének cége is részt vett az Országgyűlés appjának fejlesztésében

2016 augusztus 26., péntek 8:45
226

Debütált a mobiltelefonkészülékes applikációáruházakban a Magyar Országgyűlés 24,3 millió forintból fejlesztett appja, jelenti az MTI.

Gyorsan megnéztem, fantasztikus, például arckönyvszerűen lapozgathatunk benne kedvenc képviselőink arcképei között:

Sőt, még értesítéseket is kérhetünk, élő közvetítés is van (ez utóbbit egyelőre nem lehet kipróbálni, hiszen képviselőink a megérdemelt nyári szabadságukat élvezik a mentelmi joguk mellé).

Innen lehet letölteni:

Android, iOS, Windows Phone.

A fejlesztésről szóló közbeszerzést a Humánswot kft. nyerte tavaly, 24,3 millió forintért gyártották le az appot. Ez természetesen pont a 25 milliós összeghatár alatt van, így ki lehetett írni a hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzést.

UPDATE: az Országgyűlés Sajtóirodája közölte velünk, hogy ezt az applikációt nem a Humánswottal kötött szerződés keretében készítették (pedig abban is szerepel a szerződés tárgyai között, hogy "mobil applikáció készítése IOS, Android és Windows rendszerekben"), hanem egy másik cég, a Konzorcia Kft, 9,9 millió forintért. Az OGy honlapján található szerződéslistán mindkét céggel kötött szerződést regisztrálták.

UPDATE 2: pontosító kérdés után megtudtuk a sajtóirodától, hogy ez az app már április óta működik, csak senki nem tudott róla. A Humánswot Kft. pedig egy újabb appot fejleszt nekik, aminek "bevezetése még folyamatban van".

A Humánswot 2007-2008 között seychelle-szigeteki tulajdonban volt, azóta dr. Zsombok László Krisztián a cég tulajdonosa, ő az ügyvezető is. Ugyanez a dr. Zsombok László Krisztián egyébként Monor fideszes polgármestere. A középső férfi:

Ennek a Humánswotnak elég jó közbeszerzési sikerszériája van, csak néhány példa kapásból:

  • Isaszeg, szervezetfejlesztés, 2014, 12,9 millió forint
  • Szigetszentmiklós, fejlesztés, 2015, 21,3 millió forint
  • Türr István Intézet, szolgáltatásrendelés, 2015, 23,9 millió forint, ugyanitt egy projektkövető alkalmazás, 24,5 millió forint és egy kutatás, 24 millió forint
  • Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet, szoftver, 2015, 18,7 millió (konzorciumban)
  • Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó, "Integrált Jogalkotási Rendszer kiemelt projekt szakmai elemei ügyféloldali igényrendszerének, víziójának magas szintű feltérképezése és hatás és folyamat típusú elemzése, feltételrendszer vizsgálat, valamint folyamat fókuszú hatásvizsgálat", 17,7 millió forint

Ez alapján úgy tűnik, a fideszes polgármester cégének nincs is nagyon szüksége nem állami megrendelésre. Tavaly 186 millió forint árbevétele volt a cégnek.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt